Skip to main content

Twee gespecialiseerde branchegenoten slaan de handen ineen. Juridisch en financieel vertaalbureau Fiducia uit Udenhout en juridisch vertaalbureau Hendriks & James uit Amsterdam gaan samen verder. Hiermee ontstaat een nieuwe speler met landelijke dekking en een aanzienlijk team van gespecialiseerde vertalers.

Beide organisaties willen met de overname van Hendriks & James door Fiducia hun positie in de markt van gespecialiseerde vertaalbureaus versterken. Fiducia is begin 2021 opgericht als zusterorganisatie van LinQuake met een specialisatie op het gebied van financiële vertalingen. Hendriks & James, opgericht door Nynke Hendriks en Ian Gaukroger, bestaat sinds 2002 en is een gevestigde naam in de juridische sector.

Gezamenlijk leveren beide vertaalbureaus hun diensten aan klanten in heel Nederland en daarbuiten. Dit zal vanaf 1 februari gebeuren onder leiding van Dave van den Akker.

Marktpositie versterken

Fiducia en Hendriks & James gaan de samenwerking aan om hun marktpositie te versterken. Door de overname ontstaat een organisatie met 4 inhouse deskundigen en een aanzienlijke flexibele schil om die capaciteit en kennis aan te vullen.

Financiële en juridische vertalingen hebben veel raakvlakken en zijn noodzakelijk voor accountants, advocaten, banken, fiscalisten en verzekeraars. Ook op deze manier vullen beide organisaties elkaar uitstekend aan.

“Naast de bundeling van unieke inhoudelijke kennis en ervaring op het gebied van vertalen voor de juridische en financiële sector zullen we samen ook beter in staat zijn om onze kennis en kunde te delen met de wereld. In de veranderende wereld van het vertalen, waarin vertaalmachines inmiddels nadrukkelijk hun rol spelen, blijft de behoefte aan inhoudsdeskundigheid een relevante factor. Fiducia speelt hierop in door haar moderne methodieken, met vertrouwen en kwaliteit als basis.” – Dave van den Akker

Toekomst

Fiducia en Hendriks & James blijven opereren vanuit de vestigingen in Udenhout en Amsterdam. Op deze manier ontstaat een bredere landelijke dekking. Met de overname zetten Fiducia en Hendriks & James de ambitie om uit te groeien tot toonaangevend Nederlands vertaalbureau kracht bij.

“Wij zijn enorm blij met de nieuwe samenwerking tussen Fiducia en Hendriks & James. Naast financiële vertaalkennis biedt Fiducia voor Hendriks & James veel technologische know-how waarmee wij in onze dienstverlening een stap naar voren kunnen zetten. We zien erg uit naar de samenwerking met Dave van den Akker, de collega’s bij Fiducia en natuurlijk naar een prettige voortzetting van de relatie met onze klanten.” – Nynke Hendriks en Ian Gaukroger

Beide organisaties zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet en helpen u graag met het verzorgen van hoogwaardige financiële en juridische vertalingen.

Wij zijn bereikbaar op: 085-0081628