Spring naar content

Reanda Netherlands

Reanda Netherlands is een audit-, assurance-, accountancy- en advieskantoor dat zich volledig richt op internationale ondernemingen die in Nederland zakendoen. Reanda Netherlands is aangesloten bij Reanda International, de nummer 21 op de ranglijst van internationale accountantsnetwerken op basis van omzet. Momenteel wordt Reanda International vertegenwoordigd door 41 aangesloten organisaties met 147 kantoren verspreid over de wereld.

Binnen Reanda Netherlands is de voertaal Engels. Niet alleen vanwege de internationale klanten, maar ook vanwege het internationale team. Voor de volledige Engelse vertaling van hun Controle Methodologie en Kwaliteitshandboek zocht Reanda Netherlands een partner met als specialisatie accountancy, vanwege de vaktechnische aard van deze documenten. Zij kwamen uit bij Fiducia.

De juiste expertise

Voor Reanda Netherlands was het belangrijk om een vertaalbureau te vinden met de juiste expertise. “Onze eerste ervaringen met vertaalbureaus waren niet positief. Na een selectieprocedure hebben we gekozen voor een samenwerking met Fiducia, vanwege de kwaliteit van de proefvertaling en Astrids staat van dienst bij PwC en ervaring als vertaler in de accountancy. We zochten iemand die precies weet welke terminologie uit welke standaarden van toepassing zijn in onze internationale audit praktijk. Daarin zien wij de toegevoegde waarde van een gespecialiseerd bureau. Ook hebben we iemand nodig die meedenkt, wijst op inconsistenties en ons de keuze geeft als er meerdere mogelijkheden zijn voor de vertaling van een term.”

“Fiducia heeft met de vertaling van onze Audit Methodology en ons Quality Manual niet alleen een belangrijke bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling van onze internationale praktijk, maar heeft aan al onze medewerkers een gezamenlijke terminologie gegeven waardoor onze onderlinge communicatie sterk is verbeterd.”

–Gerard Uijtendaal, Managing Partner

De juiste naslagwerken en standaarden

Bij het opstellen en vertalen van documenten, zoals een controlemethodologie en een kwaliteitshandboek, gaat het vooral om terminologie die consistent is met de vele naslagwerken en standaarden waar accountants in hun vak mee te maken hebben. Het gaat hierbij om het herkennen van termen en weten waar de juiste vertaling te vinden is. Te denken valt hierbij aan ISQC1 en de NVKS.

Dave van den Akker Fiducia

Kunnen we u helpen?

Ook interessant…