Spring naar content

Dave van den Akker

Dave van den Akker Fiducia

Dave verzorgt met zijn bedrijf LinQuake professionele vertalingen voor het bedrijfsleven. Daarnaast is hij gericht bezig met het onderzoeken, toepassen en vermarkten van nieuwe technologieën in de vertaalbranche. De “best practices” uit de praktijk neemt hij mee naar Fiducia.

Succes leek haast gegarandeerd met de gekozen naam, LinQuake, kort voor Linguistic Earthquake. Bij LinQuake werkt hij samen met een team van gemotiveerde medewerkers om de verwachtingen van de klanten steeds weer te overtreffen. Dave heeft een achtergrond in sales en klantcontact. Hij maakte jaren geleden de overstap van een dienstverband bij een van de grootste tolk- en vertaalbureaus van Nederland naar een eigen onderneming. In 2018 organiseerde hij een nationaal vertaalcongres.

Zoals het een echte ondernemer betaamt, is hij niet alleen bezig met LinQuake, maar ziet hij ook nieuwe kansen in de markt. Met de lancering van juridisch en financieel vertaalbureau Fiducia brengt hij zijn ideeën voor een specialistisch bureau in de praktijk.

“Fiducia werkt met slimme technologie en een goed beveiligde portal.”

Dave heeft de nodige bestuurservaring als voorzitter van de VViN, de Vereniging van Vertaalbureaus in Nederland. De VViN streeft naar continue verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening van Nederlandse tolk- en vertaalbureaus.

Het is bij Dave uiteraard niet alleen “all work, no play”. In zijn vrije tijd is hij graag met zijn zoontje op pad. Hij sport veel, vaak met collega-ondernemers. En dat is stiekem ook noodzakelijk, want Dave houdt van lekker eten. Dat doet hij het liefst in het buitenland. Reizen, nieuwe plekken ontdekken en bijzondere activiteiten ondernemen is een favoriete tijdsbesteding.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?